Avokado hummus med lime

Avocado hummus with lime and chili recipe at the bottom of the page. 

Fin kombinasjon av hummus og  guacamole

Avokado hummus med lime

personer: 2-3

Ingredienser

  • 250 gram ferdigkokte kikkerter ( ca. 1 boks) + 2 ss vann fra kikertene
  • 1 avokado, i terninger
  • 2 ss tahini
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 1 ts spisskummen
  • Litt grønn chili, finhakket ( kan sløyfes)
  • 1 neve persille, hakket
  • 1 lime, saften
  • Litt havsalt
  • Sort pepper
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje

Slik gjør du

  1. Bland kikerter, avokado, tahini, hvitløk, spisskummen, persille,limesaft salt og pepper. Kjør alt til puré i kjøkkenmaskin eller med håndblender til hummusen får en myk konsistens og tilsett litt av kikertvannet om det trengs. Bre hummus utover en tallerken. Drys over litt persille og drypp med olivenolje.

Avocado hummus with lime

ingridients

1 box (approximately 240 g ) pre- cooked chickpeas
2 tablespoons water from the chickpeas
1 avocado
2 tablespoons tahini
1 clove garlic , crushed
1 teaspoon cumin
A little bit green chili , chopped
A handfull parsley, chopped
1 lime, juice
salt flakes
2 tablespoons extra virgin olive oil

Method

Mix chickpeas (without water), avocado, tahini, garlic , cumin , parsley and lemon . Run everything to puree in food processor or with blender, add some water from the chickpeas you have saved. Hummus should have a soft consistency. Season with salt and pepper. Have hummus on a plate. Drizzle over olive oil and garnish with parsley.

Ingen kommentarer