Appelsinpoteter

Oranges roasted potatoes with zaatar recipe in english at the bottom of this page👇🏾

Eneste ulempen med denne oppskriften er at du fort kan  komme til å forspise deg på poteter!

Appelsinpoteter

Personer: 4

Ingredienser

  • 600 g poteter, i skiver
  • 4 fedd hvitløk, hele med skall
  • 4 sjalottløk, del i 4 eller, skjær vanlig løk i skiver
  • 1-2 blodappelsiner avhengig av størrelse, press til juice ( du kan også bruke en vanlige gul appelsin)
  • 1 blodappelsin eller vanlig gule appelsin, i skiver med skall( kjøp økologisk eller vask godt)
  • ca 3- 4 ss olivenolje
  • 1 ts paprika
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss zaatar ( visst du ikke får tak i zaatar kan du bruke litt tørket oregano, litt timian og mer paprika og sesamfrø)
  • Havsalt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200°C
  2. Del potetene i skiver. Bland olje og halvparten av appelsinjuicen med paprika, pepper, salt og zaatar. Vend poteter, løk, hvitløk og appelsinskiver i kydderblandingen. Fordel på et stekebrett eller i ildfast form og dryss over sesamfrø. Stek potetene i ca. 30 minutter. Husk på at uansett hva oppskriften sier, steker du potetene til de er ferdig. De skal være litt gyllen og mør. Snu på dem en gang under stekingen. Hell over resten av appelsinjuicen når potetene er ferdige og og server med engang.

ORANGES ROASTED POTATOES WITH ZAATAR. SERVES 4

Ingredients

600 g potatoes, sliced
4 cloves garlic
4 shallots, divided (or a regular onion)
1 blood orange or plain yellow orange, sliced
1 -2 blood oranges, (depending on the size), press to juice
1/2 cup olive oil
1 teaspoon paprika
1 tbsp sesame seeds
1 tablespoon zaatar (if you don`t get hold of zaatar, use dried oregano, thyme and a little more paprika and sesame seeds)
seasalt
pepper

Method

Preheat oven to 200 ° C Cut potatoes into slices. Mix oil and the halv of the orange juice with paprika, pepper, salt and zaatar. Turn potatoes, onions, garlic and orange slices in spice/oil mixture. Put on a baking tray or baking dish and sprinkle with sesame seeds. Bake the potatoes for about 30 minutes until golden and tender. Turn them once during cooking. Pour the rest of the orange juice over the potatoes when cooked

Ingen kommentarer