Aiolipotetmos med soppragu og tyttebær

Her er en nydelig velsmakende ide til et av julemåltiden for veganere og vegetarianer. Det er et fint alternativ til den klassiske nøttesteiken og et måltid som lett kan utvides. Kjempegodt og noe de aller fleste kan lage uten at det krever store  kokkeferdigheter.  Gruer du deg for å lage aioli kan du lage fuskeaioli med hvitløk, majones og litt sitronsaft.

Aiolipotetmos med soppragu og tyttebær

Personer : 4

Ingredienser

  • 700 g sopp sjampigniong eller bruk forskjellige typer som østersopp, shitake osv…
  • 1 løk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, knust 
  • 100 smør / vegansmør
  • 1 dl hvitvin
  • Persille, hakket
  • 1 ss havsalt
  • Nykvernet pepper
  • Litt olje til steking
  • Aiolipotetmos
  • 600 g poteter
  • 1 eggeplomme / i veganversjonen erstattes egget med 1 dl usøtet soyamelk eller kjøp ferdig vegan aioli
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 2,5 dl solsikkeolje
  • 2 fedd hvitløk
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ss olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • Rørte tyttebær til servering

Slik gjør du

  1. Soppragu:
  2. Varm en stekepanne og tilsett noen dråper olje. Stek hakket løk blank og ha over på et fat. Stek nå soppen, ikke for mye sopp om gangen.Tilsett knust hvitløk og smør og stek i 30 sekunder. Tilsett hvitvin og la den koke inn. Smak til med salt, nykvernet pepper og litt mer smør.
  3. Aiolipotetmos
  4. Aioli: Ha eggeplomme, hakket hvitløk, sennep og sitronsaft i en foodprocessor. Stavmixer kan også brukes. Sett i gang kjøkkenmaskinen. Spe med olje litt etter litt i begynnelsen, etter hvert kan du tilsette oljen i en tynn stråle. Du skal få en tykk majones. Rør i olivenolje og smak til med salt og pepper.
  5. Kok skrelte poteter møre i usaltet vann. Hel av vannet og mos potetene med en potetstapper eller gjennom potetpresse. Rør forsiktig inn aioli og smak til med salt og pepper. Pass på at potetmosen ikker er for varm når du rører i aiolien. Egget i aiolien tåler ikke for mye varme.
  6. Server aiolipotetmos med soppragu og rørte tyttebær.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.