Aichas bolognese

For Bolognese recipe in english, scroll down to the bottom of this page 👇🏾 

Vi elsker Bolognese. Spaghetti med en god bolognesesaus er utvilsomt en av vår favoritt blant pastaklassikerne. Uansett hvilken oppskrift du bruker, er det alltid en tommelfingerregel: Jo mer tid du gir bolognesesausen, jo bedre blir den. Dette er min bolognese.

Bolognese

Personer : 4

Ingredienser

  • 400 g Karbonadedeig
  • 1 løk. hakket
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter, revet på rasp eller finhakket
  • 2 stilker stangselleri
  • salt og pepper
  • 1/2 ts paprika
  • 1 knivsodd kanel
  • 2 ss frisk oregano, hakket + ekstra til servering ( bruk mindre om du bruker tørkete urter)
  • 1 ss frisk timian, hakket ( bruk mindre om du bruker tørkete urter)
  • 2 bokser hakkete tomater
  • 1 ss rødvineseddik
  • 4 dl vann
  • 3 ss olivenolje
  • 500 gram spaghetti
  • Parmesan, revet

Slik gjør du

  1. Varm olje i en gryte og stek løk, gulrøtter, selleri til alt er myk. Tilsett hvitløk og fres litt til. Ha i karbonadedeig og bland godt i grønsakblandingen, mens du moser og rører hele tiden til kjøttet har fått en fin farge. Salt gryten, tilsett pepper, paprika,kanel, laurbær og urter. Tilsett knuste tomater og eddik. Hell i vann og kok opp gryten. Når gryten ha fått et oppkok, reduseres varmen og la den småputre i 30 minutter eller helst litt lengre. Smak til med salt og pepper.
  2. Kok Spaghetti etter pakkeanvisning og server med bolognesesaus, deilige mengder parmesan og litt frisk oregano.
  3. Buon appetito

Bolognese serves 4

We love Bolognese. Spaghetti with a good Bolognese is undoubtedly one of our favorite classics. Whichever recipe you use, there is always a rule : The more time you give bolognese sauce, the better it gets. This is my bolognese.

Ingrediens

400 g minced beef
1 onion, chopped
3 cloves garlic
2 carrots, grated on rasp or finely chopped
2 stalks celery
Salt and pepper
1/2 teaspoon paprika
1 pinch cinnamon
1 tablespoon fresh thyme, chopped( less if using dry herbs)
2 tablespoon fresh oregano, chopped ( less if using dry oregano)
2 bay leaves
2 cans tomatoes choppy
1 tablespoon redwine vinegar
4 dl water
3 tablespoons olive oil
500 grams of spaghetti
Parmesan to serve

Method

Heat oil in a pan and fry the onion, carrots, celery until everything is soft. Add the garlic and fry some more. Add the minced beef and mix well into the vegetables, while stirring constantly until the meat has got a nice color. Add salt pepper, paprika, cinnamon, bay leaves and herbs . Add the crushed tomatoes and vinegar. Pour in water and bring to a boil. Now reduce heat and let the cook gently for half an hour or more. Season with salt and pepper.

Cook Spaghetti following packet instructions and serve with bolognese sauce, delicious amounts of parmesan and some fresh oregano.

Buon appetito

Ingen kommentarer