Ahi poke, marinert Hawai tuna

Behov for inspirasjon som er enkelt å lage  eller bare lyst på noe godt? Hawai poke er veldig inn akkurat nå. Den  mest tradisjonelle poke er Ahi poke. Biter av tunfisk marinert i soya og sesamfrø. Jeg laget denne retten for en stund siden og brukte en  standard oppskrift, men tilsatt også macamedinøtter og litt koriander. Det er veldig enkelt å lage poke og ligner litt på en mørkere Ceviche variant uten sitrus. Her har jeg lagt tunfisk terninger på avokadoen. Men det er mest vanlig å servere den med  boller av ris, avokadoterninger og annet godt tilbehør som syltet rødløk, wakame osv.

Ahi poke, marinert Hawai tuna

Personer: 4

Ingredienser

  • 500 g fersk tunfisk terninger ( man kan også bruke laks)
  • 1 dl soyasaus
  • Litt hakket vårløk
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 1 ss macadamia nøtter finhakket
  • Nykvernet sort pepper.

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene og avkjøl i 2 timer . Server tunfisk på avocado eller som hovedrett med boller av ris, avokado terninger, wakame og syltet chili, syltet rødløk og kål.

2 Comments

  • comment-avatar
    Simona 27. juni 2016 (09:43)

    Hvor har du kjøpt tunfisk terninger Aicha?

    • comment-avatar
      Aicha Bouhlou 28. juni 2016 (17:01)

      Hei Simona, jeg pleier å kjøpe tunfisk for sushi på Meny når de har . men som oftes kjøper jeg den fra frysen i min nærmeste innvandrerbutikk her i Bergen. Den heter Global food og har adresse Vestre Strømkaien.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.