Jægerkylling

Jægerkylling (Poulet sauce Chasseur) er stekt kylling kokt i en solid saus laget av løk, tomater, sopp og hvitvin, smaksatt med estragon. Ingredienser som traditionelt brukes til å tilberede vilt. Dette er en fransk klassiker.

 

 

 

Jægerkylling

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 Kylling, ca 1,4 kg
  • 1 ss rapsolje
  • Litt smør
  • 2 sjalottløk, hakket
  • 2 fed hvitløk, hakket
  • 150 gram sjampignonger, i skiver
  • 1 ss hvetemel
  • 1 tomat, hakket
  • 2 ts tomatpuree
  • 1.5 dl hvitvin
  • 3 dl kylling buljong
  • 1 laurbærblad
  • 2 ts estragon, hakket

Slik gjør du

  1. Del i kyllingen i 8 biter. Skjær brystdelen i to og del låret i to over leddet. Krydre kyllingen med litt salt og pepper. Varm olje og 1 ss smør i en stor stekepanne og stek kyllingbitene på begge sider til de er gylne. Ha over på en tallerken. Hell overflødig fett ut av pannen og stek løken til den er myk. Ha i soppen og stek i et par minutter med løken på middels varme. Tilsett mel og gi det et par omrøringer i pannen med soppblandingen. Tilsett hakket tomat, tomatpure, hvitvin og buljong. Kok opp under stadig omrøring. Reduser varmen, tilsett estragon og smak til med salt og pepper Legg kyllingbiter tilbake i pannen og kok i ca 20 – 30 minutter under lokk. Bland i persille når kyllingen er ferdig og server gjerne med blomkål & potetstappe eller andre potetretter. Franskmenn tilsetter gjerne også en skvett konjakk i sausen.

6 Comments

  • comment-avatar
    Raymond Ellingsen 8. januar 2017 (11:11)

    Hei,

    denne ser nydelig ut og den skal vi prøve i dag. Jeg lurte på hvor mye tomatpuré du bruker i oppskriften?

    • comment-avatar
      Aicha Bouhlou 9. januar 2017 (11:21)

      Hei
      Det skal være 2 ts. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det.Det er nå rettet i oppskriften.
      Håper det smaker.

      Aicha

  • comment-avatar
    Pernille 19. februar 2017 (22:21)

    Lagde denne til Søndagsmiddag med jentene i dag, det var stor success! Tusen takk 🙂

    • comment-avatar
      Aicha Bouhlou 22. februar 2017 (16:43)

      Så godt å høre at det smakte – veldig hyggelig med tilbakemelding!

  • comment-avatar
    Cathinka 20. mars 2017 (09:18)

    Hei, dette var søndagsmiddag i går: Erstattet champignon med 1/2 kg kantarell, droppet estragon og tok litt ekstra tomatpure. Nydelig! Tusen takk for oppskriften!

Legg igjen en kommentar til Aicha Bouhlou Cancel reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.